טיפול במתבגרים

טיפול במתבגרים

אפיוני הגיל:
טיפול פסיכולוגי למתבגרים מותאם לתקופה ההתפתחותית הייחודית בה הם נתונים. בשנים אילו חלה התפתחות גופנית ומינית מואצת , בני הנוער מעניקים חשיבות רבה יותר לחברים בני הגיל שלהם ופחות נשענים על ההורים כמקור לעוגן רגשי ולעצות. 

מתי פונים לטיפול:
מתבגרים מגיעים לטיפול בשל קשיים חברתיים, דימוי עצמי נמוך, חרדות דכאון, ונסיונות אובדניים. לעיתים המתבגר צריך הכוונה של הורים או צוות חינוכי כי אינו מודע לקשייו ולצורך בטיפול. 

התפיסה המקצועית שלי:
לטיפול במתבגר אפיונים יחודיים. המתבגר כמו מטופל בוגר, שותף להגדרת המטרות הטיפוליות ולהשגתן. כדי להיות רלוונטית למתבגרים אני משתדלת להתעדכן ולהכיר את תחומי העניין שלהם, ואת הגורמים המשפיעים בעולמם. הכשרתי ונסיוני כפסיכולוגית חינוכית מאפשרת לי להבין את עולמו של הילד במקומות השונים בהם הוא נמצא במהלך היום, ולתת לו כלים להתמודד עם קשייו בבית ובבית ספר.
שיתוף הורים בתהליך הטיפול:
מחקרים מצביעים על כך, שלמרות ההתרחקות מההורים, המתבגרים עדיין מעוניינים כי הוריהם יהיו מעורבים בחייהם. אני מאמינה שטיפול מיטבי מערב את ההורים ולכן חשוב לי לערב אותם בתהליך הטיפולי. עם זאת, בשל אפיוני הגיל, וכדי לשמור על אמון עם המתבגר אני נפגשת עם ההורים להדרכה, בהסכמת ובנוכחות המתבגר. 

מהלך הטיפול:
הטיפול בבני נוער מתקיים בפגישות אישיות מכיוון שהנער או הנערה לא תמיד מרגישים בנוח להיפתח לטיפול בנוכחות הוריהם. הפגישות שלי עימם יכללו שיחות, לעיתים גם משחק תואם גיל, יתכן כי פגישות מסויימות יתקיימו בחוץ בשילוב ריצה או הליכה.

אורך הטיפול בבני נוער תלוי בבעיה שהוגדרה. הפגישות מתקיימות בתכיפות של אחת לשבוע, ויכולת להמשך מספר חודשים.
Share by: