קחו אוויר, תנשמו

קחו אוויר, תנשמו


טיפ להורים וגם למי שאינם הורים
לעיתים קרובות, הורים הפונים אלי לטיפול, מבקשים "טיפ" משהו שיעזור להם להתמודד עם הילד המשתולל, או הסרבן, או החרד שאינו רוצה לצאת מהבית. בכל המקרים האלה מתארים ההורים מקרים בהם הילד יכול ל "הוציא אותם מהכלים" או לעייף אותם עד שיכנעו ויוותרו לו.
מבוגרים מגיעים אלי עם חרדות , תחושת כשלון, לעיתים נטייה להתפרצות ומריבה עם בן הזוג, ועוד. יש אפשרות להתמודד, הטיפ שאביא כאן, הוא חינמי, מצוי בכל מקום ונגיש לכולנו. 

לנשום רבותי לנשום. 

חשיבות הנשימה האיטית: בחברה המערבית נוטים להמעיט בחשיבות הנשימה. אנו חיים בחברה לחוצה, כמבוגרים עלינו לדאוג לפרנסה, לבית, לילדים ואנו מתרוצצים ממטלה למטלה. חלק מאיתנו מפתחים כאב ראש, אחרים כאבי גב. המתח הופך להיות בן לוויה שלנו. ויש לכך הסבר פיזיולוגי. כשאנו מתוחים או לחוצים הנשימה שלנו הופכת מהירה ורדודה השרירים נכנסים למצב של פעולה. כן זה משהו שנשאר לנו בגוף מאז ימי האדם הקדמון, כשהגוף שלנו היה צריך להיות דרוך ומוכן לרוץ. אבל כשהגוף דרוך לאורך זמן, מתחילות תופעות של כאבים שונים. לשמחתנו זה עובד גם בכוון הפוך. 

יש היום המון שיטות בשמות שונים, שיטות שילמדו אתכם לעשות מדיטציה, דמיון מודרך עם מוסיקה, או מיינדפולנס. חלק מהשיטות יחולקו חינם ברשת וחלק ימכרו לכם במחיר גבוה. אבל לכולן יש רכיב משותף, הצורך לעצור לזמן קצר ולהתרכז בעצמכם.

כיצד עושים את זה? עצרו לרגע, לשלושים שניות או לדקה. קחו נשימה עמוקה, הכניסו אוויר לריאות לשרירים לגוף. החזיקו את האוויר בגוף כארבע שניות, ואז נשפו דרך האף, לאט לאט. חיזרו על פעולת השאיפה- עצירה- נשיפה מספר פעמים ( אל תתקמצנו, חיזרו על זה לפחות חמש שש פעמים)- זה לא יקח לכם זמן רב, זה לא יסיט אתכם מהלו"ז העמוס. אבל זה ירפה את השרירים שלכם, ויוריד את הלחץ. ויאפשר לכם לחשוב קצת יותר טוב על הפתרון למצב.

נסו לתרגל נשימות עמוקות עם הילד. ילדים אוהבים להשתתף אתכם בפעילות. הסבירו לו כיצד להכניס ולהוציא אוויר מהאף, נסו למשוך את הנשימה שתהיה איטית ככל שתוכלו. זה ירגיע את שניכם. ואולי ירחיק קצת את המתח.

להתייעצות נוספת על התמודדות עם לחצי היום יום תוכלו להגיע לשיחה איתי. ועד אז המשיכו לנשום. 

Share by: